Stimulér sanserne

GASMuseet i Hobro formidler betydningen af energiens og gassens historie gennem lærerige forsøg, oplysende udstillinger og interaktive oplevelser.

Siden 2011 har EnergiLeg bidraget til denne formidling med en 1 kWh vindmølle. Nu er fire nye EnergiLeg-redskaber blevet en del af museets udstillinger og installationer herunder: To EnergiHåndtag med vandleg, en SpilleVæg og en StoryTeller. De fire nye redskaber er en del af det interaktive indgangsparti, der møder gæsterne – også kaldet “Leg og Læringsmuren”.

Mere end bare en legeplads

Både skoler, børnehaver og familier har GASMuseets installationer, aktiviteter og udstillinger som udflugtsmål.

Prøv kræfter med energien

EnergiLegs redskaber er drevet af vedvarende energikilder, som kan være med til at hands-on eksperimenter og forsøg med energi, som giver forståelse for, hvad energien er for en størrelse.

Det sker eksempelvis via murens EnergiHåndtag, der driver en vandpumpe – det er en af de tilvalgsprodukter som kan kobles til via strømudtaget. Når de besøgende drejer på håndtaget, skaber de energi til at drive vandpumpen.

SpilleVæggen, som også hænger på muren, indbyder til sjove spil, drevet af de besøgendes egen energi, som udfordrer motorikken, hurtigheden og hjernen.

Til sidst har en StoryTeller fået en central placering i gårdmiljøet, hvor den byder velkommen til en dag i energiens tegn på tre forskellige sprog – det desuden altid muligt at ændre den speak, som ligger på StoryTeller. Det gøres nemt via USB-stik.