Stimulér sanserne

Aqua akvarium og dyrepark med nye formidlingsgreb

AQUA Akvarium og Dyrepark er et ferskvandsakvarium og zoologisk center i Silkeborg.  Akvariet og dyreparken viser livet i de danske ferskvandsøer og -vandløb såvel i store indendørs akvarier fyldt med fisk som uden for i søer, hvor man blandt andet finder oddere, gedder, lappedykkere, og bævere. 
Områder med plads til det vilde naturliv, højt græs og med biodiversitet i fokus har formidlingen om stedet en vigtig plads. 

Når man driver en park er det vigtigt at man hele tiden udfordre formidlingsgrebene hele tiden. Det har teamet med Bjarke Birkland i spidsen gjort ved at udvide parkens vilde område med en EnergiLeg StoryTeller og et SanseHjul.

FORMIDLING I lyde og dufte

Når man skal formidle om bierne – vil man, som mange tro, at alle bier bor i stader og laver honning – men faktisk er de fleste bier i den danske natur eneboere
– hvordan fortæller man den historie når det er efterår – og hvordan er det lige honning eller blomster dufter når alt er visnet – det kan Sansehjulet hjælpe til med at formidle om. 
I sansehjulet kan man lægge duftposer og igangsætte både duft og lyd når man drejer på håndtaget – man skaber selv energi til at drive den lille motor.

 

TV MIDTVEST var i juli måned ude og besøge parken i indslaget “Fast arbejde “
Se hele klippet om Aqua Akvarium og dyrepark fra TVMIDTVEST  eller spol hen til minut 9.10 hvor Bjarke Birkland fortæller om Sansehulet. 

.

Produkter

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til.

LÆS MERE

Al bevægelse og sanseoplevelse med kroppen stimulerer hjernen. Drej på hjulet og du får en oplevelse for lugte- og høre sansen. Ideel til formidling og til mennesker med særlige behov.

LÆS MERE