Stimulér sanserne

Fyrrekrat er en lille skovbørnehave med plads til 34 børn, som ligger i ét af de dejligste områder i Skagen. Børnehaven er omkranset af en vidunderlig natur med både skov og krat, hvor naturen appellerer til nysgerrighed – fordybelse – motoriske udfoldelser – spændende oplevelser – et eldorado for læring og uforstyrret leg.

Læs her hvad afdelingsleder Lene Steen fortæller om hvordan børnene eksperimenterer gennem leg og bruger Naturhjulet i skovbørnehaven.  

Motoriske eksperimenter

Fysiske eksperimenter

De små har eksperimenteret med små biler, grankogler osv. som de lægger i hjulet, og så drejer de det rundt og det larmer. Det morer de sig meget over.

 

Multifunktionelle muligheder

“Børnene taler med os og hinanden om hvilke dyr der er og hvad de hedder. Mange af de store har helt styr på det. Her har vi mange gode snakke. Det sidste nye er, at det også er sjovt at skrive dyrenes navne. Der bliver placeret et par mælkekasser – en til stol og en til bord, med en lille plade på – og så sidder børnene og skriver ordene af.” siger Lene. Hun fortsætter: Derudover vil vi selvfølgelig prøve at oplade Ipads og telefoner, for at gøre det synligt, hvilken energi de også kan skabe ved at løbe i hjulet.” 

Storegruppen eksperimenterer med at optage lydfiler   

Lyden har fra start været det, vi gerne ville arbejde med. Børnenes eksperimenterer, opdager og skaber nye lyde. Det er altid mere spændende, når de selv er medskabende. Det er så mange lyde fra naturen… dyrelyde, vindens susen, torden, regnvejr og børnene har masser af fantasi !!!

Billedetekst: Fyrrekrat valgte to læringstavler med udgangspunkt i dyr og naturelementer fra området, og de kan nemt udskiftes med nye tavler, hvis det bliver relevant.

BÆREDYGTIGE VALG  

Hos Fyrrekrat blev Energihjulet hurtigt navndøbt Naturhjulet, fordi det er skabt af træ og passer perfekt ind den mest fantastiske legeplads, som er skoven.  

Hvert stykke træ i vores produktion udnyttes maksimalt. EnergiLeg køber danske materialer, som ikke er blevet transporteret fra den ene ende af kloden hertil – og i dette tilfælde god dansk gran, som tåler vores alsidige vejrforhold. Hjulet kræver minimal vedligeholdelse – det leveres olieret, så ingen forurenende stoffer fra maling.  

Fyrrekrat er en af 25 institutioner i Frederikshavn Kommune 

Det er ikke kun her på Fyrrekrat at børnene selv kan være aktive og generere nok energi til at skabe deres helt egen fortælling. Frederikshavn Kommune har en vision om at investerer i deres børnehaver og institutioner med fokus på digital dannelse. Frederikshavn Kommune tager et stort spring og går forrest.  

Frederikshavn kommune har med deres innovative IT projektledere Sisse Kit Petersen og Leif Svendsen set lyset i EnergiLegs interaktive, selvforsynende produkter, som understøtter projektet, der skal forme børnenes digitale dannelse gennem leg og læring.  

Mere om produktet

Energihjul 1,4

ENERGIHJUL NATUR

Det er den perfekte tilføjelse til børnehaver og skoler, som ønsker at skabe fokus på bevægelse, bæredygtig energi og teknologi. Lad børn træne motoriske færdigheder, skab bevægelsesenergi og omdan den til lyd eller lys