Stimulér sanserne

Der sker store forandringer i parken ved MarselisborgCentret – Dansk center for Rehabilitering, forskning og udvikling i Aarhus Kommune. Her ønsker de at skabe et nyt rekreativt område, som blandt andet skal bestå af aktivitets- og hvilemøbler til rehabiliteringspatienter og parkens øvrige besøgende.

Den midlertidige testopstilling består af en masse egetræssveller, der er kombineret på kryds og tværs. Derfor var det nærliggende at udvikle StoryTeller Natur, der forener StoryTellers teknologi, driftssikkerhed og muligheder med et stykke ren natur – en egetræssvelle.

Når lyd skaber aktivitet

Projektet eksperimenterer også med at udnytte speaken på StoryTeller til at skabe incitament for bevægelse på svellerne:

Det ene speak på StoryTeller indeholder en aktivitetsopgave, som skal få brugerne til at bevæge sig rundt på og mellem konstruktionen af sveller for at løse forskellige opgaver. Det andet speak fortæller om de forandringer, der sker i parken, og hvordan man kan bidrage ved at komme med input til projektet.

Drevet af vedvarende energi

StoryTeller er praktisk – også til midlertidige installationer – fordi den ikke behøver diverse kabler og ledninger. Den er selvforsynende med energi: Når brugerne drejer på håndsvinget, laver de energi til at afspille lydfilerne. Derudover kan de forskellige speaks til enhver tid skiftes via USB-stikket, som følger med StoryTeller.

Projektet har desuden også en EnergiCykel i parken, som ligeliedes bringer aktivitet og bæredygtighed ind i parkområdet, når brugerne træder i pedalerne og skaber energi til at aktivere de motiverende sange og lydfiler.