Stimulér sanserne

Oktober 2016

Grøn energi er blæst ind på Frederiksberg. Kommunens skolebørn får nemlig muligheden for at besøge et helt nyt udflugtsmål. Målet er en lille vindmølle, der også har to mindre solceller monteret på masten. Den såkaldte ”minimølle” er opsat ved Frederiksberg Forsynings udeskole.

Læring gennem praksis

Det monotone klasseværelse og de velkendte bøger bliver skiftet ud med åben himmel og læring gennem praksis – vindmøllen giver børnene en skoledag helt uden for de velkendte rammer.

Eleverne kommer ud i virkeligheden og oplever hvad energi er for et fænomen, på allernærmeste hold.

Frederiksberg Forsyning tænker ”grønt” og arbejder mod en større andel vedvarende energi i energiforsyningen – vindmøllen er et led i denne tankegang:

Videnskabsfolk for en dag

Med minimøllen vil eleverne opleve et læringsrum i udeskolen, der er meget langt fra hverdagen i klasselokalet, og mulighederne er mange:

Begrebet energi bliver gjort håndgribeligt for eleverne og de får syn for sagen på mange måder. Der kan eksempelvis tilkobles forskellige elektriske husholdningsapparater til batterierne. Det viser eleverne, at sol- og vindenergi er direkte anvendelig i hverdagen.

frb forsyning
Frb forsyning

Gevinst på flere planer

Eleverne får en sjov og anderledes dag, men de får meget mere med hjem i rygsækken.

Så næste gang mor eller far står med korslagte arme og siger: Husk at slukke lyset, vil eleverne kunne koble en helt anden viden og forståelse til den ellers basale hverdagsbesked. Samtidig får de et mere bæredygtigt og bevidst mindset, der ruster dem til at være en del af – og bidrage til – et samfund, som kun bliver grønnere og grønnere.

Frederiksberg Forsyning har desuden også en EnergiCykel, hvor der er tilkoblet en blender. På den måde kan eleverne eksperimentere med at træde i pedalerne, og producere den energi der skal til, til eksempelvis at blende en smoothie. Se video med test her.

I år 2018 demonstrede Rune live på Facebook, hvordan man kan blende sin egen velsmagende smoothie med EnergiCyklen i anledningen af Frederiksberg Dage. 

Mere om produkterne

EnergiCykel

EnergiCykel

Denne cykel er ikke som alle andre cykler. Den gør det muligt at eksperimentere med både lyd, lys, batteri og andre teknologier, som pædagogiske redskab i undervisningen i  naturfag på skoler. 

vindmoelle

Vindmølle

Vindmøllen er en oplagt mulighed for skoler, da den kan bruges i undervisningen som et pædagogisk redskab. Du kan udforske de tekniske forudsætninger i møllen, og benytte data og målinger.

solcelle

Solceller

Indret uderum med alternative energihinder, som til sammen kan give et imponerende udtryk og en bæredygtig profil. Vi har brede kompetencer indenfor solenergi og stort kendskab til unikke solcelleløsninger og montage.