Værftsmuseet

90.000 AKTIVERINGER DE FØRSTE TO MÅNEDER

 Endnu engang er det lykkedes det lille museum – Værftsmuseet i Helsingør – at fortælle de 100 års historie på en ny måde og innovativ måde. Værftsmuseet har installeret yderligere fem StoryTellers i det gamle værftsområde og integreret en sjov aktivitet for børn

Lyden af stål mod stål. Hvæsende svejseflammer. Kraner, der drejer majestætisk rundt.

Tilskuere, der jubler når et nyt skib bliver navngivet og sat i søen. For ikke så længe siden var det hverdag i Helsingør, som i landets mange andre værftsbyer. Dengang, hvor en stor del af skibene, der sejlede på verdenshavene, blev bygget i Danmark. Nu bliver de bygget andre steder. Men historien lever i bedste velgående – 90.000 gange har en besøgende valgt at dreje på ventilhåndtaget for at høre en god historie.

EN FORTSÆTTELSE AF EN SUCCES

Allerede i 2020 tog Værftsmuseet og Helsingør kommune de første skridt mod mere levende formidling på det gamle værftsområde. Både med StoryTeller, hvor frivillige havde indtalt deres fortællinger, og med store fotografier af tidligere ansatte på værftet. Nu er det ikke kun på den Røde Plads, men yderligere fem udvalgte steder. Tidligere kunne borgere og turister høre fortællingerne på dansk og engelsk – dette er nu også udvidet til svensk til ære for de mange svenske turister, som besøger Helsingør hvert år.  

Værftsmuseets Storyteller (17)
StoryTeller_EnergiLeg
StoryTeller_EnergiLeg

PLACERING, HISTORIE OG AKTIVITET GÅR HÅND I HÅND

De seks StoryTellers er placeret rundt på hele værftsområdet på udvalgte steder, som har en historie, der egner sig godt til audioformidling. Røde Plads, porten, kobbersmedjen, dokken, maskinhallen og stedet for stabelafløbning emmer nu af fortællinger om hvor mange skibet der er bygget, hvad lærlinge konkurrerede om, den tragiske begivenhed i 1943 og meget andet.  I fortællingen opfordres børn til at gå på værftsmuseet og hente et ”skibsark”, så de kan bygge deres eget skib.